onsdag 30. januar 2013

Storm!!



I dag har vi storm. Det er skikkelig ruskevær. Godt å sitte inne med fyr i ovnen og en god kopp ny kverna kaffe. Det var ikke så fristende å gå ut å ta bilde i dag, så det har jeg tatt rett ut vinduet fra stua vår!! Vi er heldig som har denne utsikten. Det er som ett maleri som stadig er i endring!

I dag har jeg vert på noen fag-timer med de som vi kjøper kjemikalier og utstyr av, på jobb. Det var mye repetisjon av det vi allerede kunne og lite info om det vi hadde håpet på. Nemlig hvilke kjemikalier som kunne erstatte de som vi var vant med. Litt frustrerende.


Denne uken har jeg strikket disse to para med lubber. De er strikket i Falk og smart på pinne nr:3 Mønsteret er Marius. Jeg holder på med enda ett par nå. De ble nesten enda finere. Nå har jeg ei på jobb som også ønsket seg slike sokker. De ville ho ha i Marius sine "egentlige" farger. Mønsteret og det hele kan jeg helt uten att og det er kanskje ikke så rart etter at jeg har strikket noen par!! Det er helt utrolig hva det gjør å dampe over sokkene etter at de er strikket ferdig. De blir jo bare enda mer lekker!!

Nå får jeg tilbake til kaffekoppen og pinnene og bare NYTE været som er ute. Liker egentlig veldig godt å sitte inne å se hvordan vinden herjer med sjøen like nedenfor her. Ferjene må velge andre veier enn det de normalt bruker å ta!


Ha en fin blås-bort dag!!
Lill-Harriet

fredag 25. januar 2013

Helg!


 Fredag igjen. Hvor blir ukene av? Akkurat nå er det greit dagene går fort...mot lysere tider! Så får vi bare håpe at denne sommeren kan bli noe bedre enn den vi hadde i fjor! Da var det mye regn. 


I går fikk jeg tatt ut alle 4 madrassene i senga vår, for å lufte de ute i kulden. Min  mann hjalp meg heldigvis med dette. To av madrassene er inne i ett trekk og da er de ikke så gode å håndtere alene. Fikk skiftet gardinene der inne også. Det så ut som at vi skulle få noe nedbør i form av snø eller regn, så i 12 tida, fant jeg ut at det var på tide å ta inn madrassene igjen. Det var så deilig å legge seg i lufta seng og reine sengklær. 

Vi hadde bo-bilen vår på EU-kontroll i går. Det gikk fint. Var noen små ting som måtte fikses. Det ene var noe rust på den ene kanalen. Det visste vi om. Den skal ikke vises før i slutten av mai, så mannen i huset har god tid på seg. Greit å ikke måtte stresse med slike ting også da. Ser frem til sommeren og flere koselige turer med den.  

I går kveld fortsatte jeg på ett helt vanlig par sokker, uten noe mønster. Bruker dobbelt Silja garn og pinne 3.5-4 på de. Blir sikkert veldig varme og gode. Fikk ferdig den ene. Slike sokker er veldig greie å strikke på, når en har besøk. Da slipper en å telle og eller tenke så mye. Pinnene går helt av seg selv. I dag er det Marius genseren som står for tur. Har kommet så langt at mønsteret på bolen skal strikkes.


Denne lua strikket jeg i fjor vår. Den er strikket i Viking Odin garn på pinne 5,5.
Den skal sendes til Sveio er planen. Har ei som vi er faddere på der. Så jeg får puttle meg i posten en dag. 





Denne lua er strikket i Sally garn. Det er ett godt garn å strikke av. Jeg har brukt samme mønster som på den i blått. Det er mønsteret fra siste NU som kom ut. 





Nå får jeg ta fatt på dagens store oppgave..... sy-rommet/hobby rommet mitt flyter HELT over! Det må ha en kraftig opprydding.
Ønsker alle en flott fredag.

Klemmer fra Lill-Harriet

onsdag 23. januar 2013

Atter en nydelig dag!

I dag er det enda en fin dag. Kaldt men ikke noe nedbør. Det ser ut til at vi skal få ha dette være helt til lørdag. Noe som passer meg helt utmerket. Det er herlig med kulde og sol. Lufta ute blir så god å rein. Lufte sengetøyet og for ikke å snakke om å legge seg i godt lufta sengetøy, når kvelden kommer. Det er deilig det! Det er ikke så god klestørk ute nå, men pytt pytt. 

Apropos vinter...hva passer vel bedre da enn å strikke lue, sokker og votter? he he Greit med noen varme plagg når kulden setter inn, som nå. De fleste mønstrene jeg har, er på engelsk. Det gjør ikke noe. Er det noe jeg lurer på, så er det bare å bruke Google. Jeg bestiller mye av bøkene mine på nettet. Adlibris, er en fin plass å bestille bøker, når man har "dilla" på mønster og oppskrifter.
Sist jeg skrev her,fortalte jeg at Sparkjøp hadde 20% på garn. Dette er det jeg kom hjem med. Noe bomulls garn og noe ullteppe garn. Så får vi se hva jeg kan brukte det til. Det blir nok grytekluter ++
Her er lua jeg akkurat er blitt ferdig med. Den er strikket fra ett mønster som står i det  sist ukebladet som kom denne uka.  Jeg har brukt Falk garn fra Sandnes garn. Strikket på pinne 3,5. Skal starte på en til nå, men den skal jeg strikke i hvitt Sally garn. Det har jeg akkurat fått høre, er ett godt garn som ikke gulner med årene. Litt usikker på om jeg vil bruke samme mønster eller om jeg kanskje blir å endre mønsteret etter eget hode, men med samme utgangspunkt. Jeg får se hva jeg finner på. Det var ei veldig grei lue å strikke. 








Nå skal jeg snart på kaffe besøk hos ei venninne. Skal bli kjekt å slå av en drøs over en kopp kaffe :o)
Ønsker alle en fortsatt fin onsdag.

Lilleputten.

mandag 21. januar 2013

VINTER!!



Temperaturen forteller at det  er vinter. Det er jo greit med kulde,slik at en får merke at det faktisk er vinter! Så kan en jo håpe på at, når sommeren kommer...så får en kjenne sommer-varmen! Været er det ingen ting å si på for tida. Vi har snart hatt  14 dager med kulde og knall fint vær! Ser ut til at vi skal få ha dette været videre fremover ei god stund til! 


Nå har jeg endra litt på bloggen med ny bakgrunn og gjort det slik at en ikke trenger å være registrert for å skrive kommentarer. Det har av og til ergret meg selv, at jeg ikke får til å kommentere hos andre. 



Denne boka har jeg nettopp kjøpt meg. Den har mange fine ideer. Måtte jo ha den, så lenge jeg også har bok nr 1! 
Har jo nesten dilla på det som heter garn og mønstre! Ei jeg er tante til, er i Amerika for å studere. Ho har jeg lovet å strikke lue til. Ho har jo ikke mindre enn -24 grader og da kan det være greit med noe  varme plagg rundt ørene!! Jeg blir å strikke to, så får ho velge den ho liker best fargen på. Alltid kjekt å glede noen med hjemme strikkede plagg. 
 I  sist uke, var vi en tur i Stavanger. (mannen min og jeg) Da måtte jeg jo innom sparkjøp og kjøpe noe billig garn. De hadde tross alt 20% på allt garn... sa jeg nesten garn dilla... 


Min bror og hans kone var i Thailand å feiret nytt år, vi på hus og katter. Da de kom hjem fikk jeg denne flott lysestaken. De er formet som tønne med tauverk rund oppe og nede og rosemalt på den ene sia. Skikkelig for seg gjort.


Siden jula er over, synes jeg det er koselig med litt nye blomster inne nå. Da var det greit å bytte ut det som var oppi jule dekorasjonen med disse primula blomstene. 

Har du sett på 
Disse er strikket i Viking Alpaca.  Kjempe godt garn å strikke med. De ser jo litt rare ut... satset på at de vil se bedre ut når de er tovet i maskinen.




Her har jeg tovet de en gang i maskinen sammen med ett håndkle på 40 grader med Milo. De var da litt for store. Etter å ha gått i de en time og to....fant jeg det best  å tove de enda en gang. Nå passer de helt perfekt! Måtte ta de på meg våte, for få de helt passe. De ble skikkelig godt tovet kan man si!! Når de skal vaskes nest gang, er det bare å vaske de på ull program. 


Jeg har strikket ett Embla skjerf. Embla er garn fra Viking garn. Kjempe lett å strikke...bare man forstår mønsteret og eller strikke måten. Veldig lett å strikke og veldig fort å strikke det! 
Jeg har fått meg nye briller. Etter at jeg har gått ned 48 kilo, så var de gamle brillene mine blitt for store for meg. Valget var mellom vanlige briller eller progressive briller. Siden jeg ikke er så gamle skrotten  fikk jeg progressiv for ungdom. He he. Det ble bare noen hundre lapper dyrere, så egentlig ikke så mye å tenke på. Nå har jeg brukt de noen dager og synets det helt topp. Treger ikke på dette i det hele tatt. Ingen u-behag så langt.


Nå vil jeg tilbake til lua jeg har begynt på. Best å fortsette, slik at jeg får den i posten FØR vinteren er omme!! Ha en fin kveld alle sammen.

Lilleputten.


onsdag 2. januar 2013

Hverdagen er tilbake...



Noe som er helt greit. 
Med regn som frøys på veiene med en gang, så ble det såpe glatt for både fotgjengere og  bilister.
Da er det best å kjøre forsiktig!!

Ei som jeg arbeider med, hadde vert hjemme i Tyskland en tur og hadde kjøpt garn til med. Det er jo noe jeg  vet å sette pris på. Her er ett bilde av det jeg fikk denne gangen. Det rosa garnet skal jeg strikke meg en topp av.

I går ble jeg ferdig med januar vottene mine. De heter Brennende kjærlighet og er strikket av finull garn på pinne nr 4. For så å bli tovet i vaskemaskin. Det er de første vottene jeg har:
  • Strikket uten kile i tommelen.
  • Tovet
Dette blir ei kort arbeids uke...bare 3 dager så er det helg igjen! Så er første uka av januar allerede over! Litt grei måte å begynne igjen, etter ferie!

I dag har vi hatt røykt torsk til middag med, kålrotstuning, poteter, hvit saus og bacon. Det er en middag jeg har gledet meg til!! Røykt fisk er noe som faller i smak her i familien!
 
 
Men nå ønsker jeg alle ei fin uke, enten du er hjemme eller går på jobb.
Lill-Harriet.

tirsdag 1. januar 2013

2013


Riktig godt nytt år!!
Så kan en bla om til ei blank side og starte helt på nytt! Jeg har ingen nyttårs forsett, men satser på ett godt år likevel!
 
I går feiret vi sammen med min manns søster og hennes datter. Vi fikk servert kalkun og det som føller med den! Iskake var det til desert. Kokken hadde vert heldig med maten, som vanlig. Vi hadde kjøpt noen raketter, så vi sende opp når vi kom hjem...bedre sent enn aldri. Været var ikke det beste. Det regne og var litt overskyet, men det klarnet opp når klokka nærma seg 24.00 og vi fikk med oss rakettene som ble sent opp utover fjorden fra Idse-Stavanger-Randaberg.
 
I dag har jeg startet på vottealongen. Vi fikk link til hvor en skulle bestille oppskrifta. Så den fikk jeg bestilt i natt og hadde mønsteret, ikke lenge etter. Jeg var på loftet i dag tidlig og leitet gjennom to sekker med garn etter passende garn og farge for toving. Disse sekkene hadde jeg egentlig tenkt å levere på Fretex, men har heldigvis ikke kommet så langt. Litt greit å bruke det garnet en har...når det lar seg gjøre. Skal bli kjekt å se hvordan det ferdige resultatet blir! Vottene heter forresten :brennende kjærlighet og mønsteret finner du her : Jorids mønster butikk
 
I morgen er det tilbake på jobb. Det gleder jeg meg også til. Jeg har hatt 2 ukers ferie, men vært syk hele ferien. Det har gått mye i hoste og snue. Når en jobber på ett eldre senter, passet det jo best å være syk når en har fri, så slipper en å smitte de eldre. Enkelte av de tåler ikke så mye.
 
Nå er det tilbake til strikke pinnene mine.
Ha en fortsatt fin 1 januar!!
 
Nyttårs klem fra Lill-Harriet