tirsdag 25. september 2012

Høsten er ei fin tid...egentlig!!

autumn clipart 3 500x337

Første skikkelige høst-stormen har vi hatt i natt og dag. Det var ikke tvil om at det var høst langs og på vei til jobb i dag. Masse blader lå i veien. Det er da det er godt å komme hjem fra jobb, tenne lys og fyre i ovnen. Spise middag og sette seg ned med håndarbeid. Det er høst kos det!  I dag var jeg så trøtt da jeg kom fra jobb, så det ble en aldrig så liten kvil etter jobb.  Ferje kaos har det også vært i dag. Ferja mellom Oanes og Lauvik har vert ute av drift der inne. Den ferja ble satt inn i sambandet mellom Tau og Stavanger for å avlaste der.

For tiden går det i mye frukt, bær og salater....vannmelon og atter vannmelon. Snakk om deilig frukt. Både i går og i dag har jeg disket opp med desert til gjengen her. Blåbær, jordbær og bringebær i en og samme skål og vanilje saus oppå. Jammy jammy.

I dag har jeg festet tråder på de siste katte sokkene og de røde gryte klutene jeg har heklet. Feste tråder er kjedelig det! Av og til skulle en ønske at en bare kunne ha klippet trådene av...men det gåkke det!



Nå har jeg strikket to par med katte sokker. Dette paret skal sendes til Australia. Har ei jeg har brev vekslet med i mange år nå. Ho ønsket seg slike sokker. De er litt gøyale å strikke..men ikke å feste trådene på. Det er lite gøy, me helt topp når det er gjort! Synest sokkene er morsome med de potene under. Håper de faller i smak, Fiona!



Grytekluter er også inn hos meg for tida. Disse vil jeg pynte med til jul.




Det andre paret skal jeg gi til dagsenteret på jobb. De skal ha basar nå i oktober. Litt greit å støtte de også.

Nå har jeg tatt frem en genser jeg begynte på for ei stund siden. Hadde strikket nesten ferdig den ene armen...og begynt på den andre armen. Veldig gøy å finne ut at jeg hadde strikket feil på begge to....etter de 3 første cm...så da var det bare å rekkeet opp igjen!! Men pytt pytt. Har jo håndarbeidet mye lenger da.

Jeg har veldig lyst å strikke meg en marius genser, men skal gjøre ferdig noe av det andre jeg har liggende her.

Ha ei fin uke vider.





tirsdag 11. september 2012

HØST!!!


 
Ja, så er høsten kommet og den tida på året hvor jeg liker meg best. Det er så koseligt å tenne lys, godt og varmt inne å høre hvordan vinden rusker i trærne ute. I dag rusker vinden godt i eple trærne våre. Det resulterte i at min kjære fikk smake ett eple som hadde fallt ned på bakken. Eplet falt i smak.
Slik ble kjæreste vottene. De er strikket i Falk og kan vaskes i maskinen på 40 grader uten skylle middel. Dette er det andre paret med kjæreste votter jeg har strikket. Disse var bestilte. Sende de i posten i går og i dag var pakken kommet frem. Det er godt posten tar kort tid innimellom.


På pinnene mine nå, har jeg dette strikke tøyet. Det er en topp som ei vinninde av meg hadde begynt på og gav opp...  Jeg har strikket ferdig forstykket og er begynt på bakstykket. Toppen strikkes i dobbel Lerke. Dette er ett mønster jeg aldri har strikket tidligere. Kjekt å prøve noe nytt! Med tykke pinner, går dette i ei rasende fart! Så får vi se om det blir ferdig i helga.

Skal prøve å blogge litt mer da. Ønsker alle ei fin arbeidsuke videre.