fredag 27. april 2012

Fredag og helg......igjen


 Ja, så er det blitt fredag igjen. Hvor blir ukene av. Synes ikke det er så lenge siden vi hadde mandag. Det er helt rart. En uke består nesten bare i mandager og fredager. Det er vel bare ett bevis på at vi har det greit. Hadde ukene gått seint, så hadde vel det da vist at vi ikke har så mye å fylle dagene med. Jeg bruker aldri å ha problem med å fylle dagen med noe. Jeg har alltid noe å pusle med.  

Nå har jeg strikket en lue til ei vi er faddere på. Ho har bursdag i jule, så det er kanskje ikke rette tiden for å gi lue, men så kan ho gjemme den til høsten. Den var litt koselig med mange farger. Den er strikket i Viking Balder. Ett tykt og varmt garn. 100% super wash. Litt greit at det går annt å vaske i vaske maskinen.  
Så har jeg demontert min konfirmantens bunad.. Ho skal overta den bunaden som jeg en gang i tiden fikk til min egen konfirmasjon. Jeg har bare brodert nytt forkle sett. Den måtte syes litt inn, siden jeg hadde har sydd den ut, etter hvert som den har krympet... Jeg har skiftet alle sølv båndene, de hadde tapt eg veldig i farge. Etter at jeg hadde sydd inn bunaden i livet å stod og studerte den, så var det noe som ikke såg helt bra ut bak.... De hadde klart å montere stakken på skjevt i forhold til vesten. Bak var midten av stakken 4-5 cm mot høyre. Det var ikke særlig pent. Så lenge jeg VET om feilen, klarte jeg ikke å la det være. Tok like godt å sprettet av stakken fra vesten og sydde det hele på en gang til. Nå mangler jeg bare å sy i de knappene, som spydet skal tres gjennom. 


Nå har jeg kjørt minste mann til bussen. De er nå på vei til Umbro Cup i Kristiansand. Kan tro han gledet seg. Faren hadde vert å kjøpt horn som han skulle ha med seg på bussen + ei drikke flaske. Skal bli kjekt å høre hvordan de har hatt det på turen. 


Nå skal jeg inn i stua for å vaske resten av taket. Det er en REAL dritt jobb!!

tirsdag 24. april 2012

Inspirasjon...

I går kveld da jeg startet med å sy inn bunaden til vår kjære konfirmant, så oppdaget jeg at ho som hadde montert bunaden til meg, en gang i tiden...hadde klart å montere skjørtet skjeivt på veste! At jeg ikke kan la det være slik, er nå 100% sikkert. Det MÅ jo bare endres. En ting  er at jeg selv har hatt den slik, men noe helt annet er det at jeg VET om feilen! Det er nesten værre enn noe annet!!


Har du noen gang følt deg inspirert av andre?? Det gjør jeg til alle tider. Som i dag. Jeg har vert å levert forkle settet hos ei koselig dame, som skal montere det for meg. Vi har tydeligvis dilla på det samme.......garn og strikking! At vi hadde noe å prate om...Ja, jett! Tror vi kan få mange strikke dager/kvelder sammen. Må bare få konfirmasjon, 17 mai og operasjon forbi, så skal vi se :-)


Det begynner å minke på tiden frem til konfirmasjonen. Jeg begynner å få ting på plass. Det er ikke så mye som mangler. Til helga skal minsten reise på Umbro Cup. Det er håndball cup i Kristiansand. Det gleder han seg veldig til. Mens han er der, håper jeg å kunne ta resten av stue taket! Har begynt å vaske det, men TTT (ting tar tid) 


I går fikk jeg hår farge av min eldste datter. Så da ble det til at jeg farget håret. Det er en mørk farge med lilla skjær i. Det vises best i sola. Hadde håpet den kom mer frem, men da får man bare prøve en gang til med en annen farge neste gang.


Nå skal jeg sprette av hele vesten fra stakken på min datters bunad, for så å sy den på igjen. Ønsker meg selv lykke til....
Ha en fin dag alle sammen.

lørdag 14. april 2012

Poncho fra allers


Da har jeg strikket en poncho til meg selv. Den fant jeg mønster på i ett allers. Den skulle egentilig strikkes i Pt3 eller Puno. De har strikkefast het på 14 masker i glattstrikk på pinne nr 6 = 10 cm. Jeg valgte å strikke den i Alfa som har strikkefast het på 13 masker i glattstrikk på pinne 
nr 6 =10 cm. Dette er ett garn jeg liker godt å strikke med. Det er 85% ull og 15% mohair.


Ponchoen går rett av bak, da den er strikket i ett stykke hvor endene er sydd sammen i en spiss. Min datter på 15 likte også denne, så det kan være jeg må dele den med flere...Foreløbig blir det en stund til jeg kan bruke den. Lurer på på hvorfor, kan du gå inn på den andre bloggen min å lese om det der. Ser det kan være lurt å ha ei skjorte under, som ikke trekker til seg alle trådene.
Dette er mitt neste STORE prosjekt innen strikking. Genser til meg selv. Det er det veldig lenge siden jeg har strikket. Dette garnet bestilte jeg hos sprarkjøp, da de hadde tilbud på garn.


I dag kommer dagen til å gå i matlaging, husarbeid, klesvask og forhåpentligvis skifting av sølvbånd i bunaden til Anne-Lill.
Ønsker alle en fin, fin lørdag!!

torsdag 12. april 2012

Ett presentabelt ...

syrom...kan se slik ut...
Her har jeg symaskinen og ett godt bord som en gang i tiden har vert det gamle kjøkken bordet vårt. Det hadde fliser på begge langsidene. Så mannen min har laget til ny bordplate. Det var helt umulig å brukke stoff kutteren når det var fliser under. Det er godt med så 
stort bord, når jeg nå skal skifte båndene på bunaden. Den luringen du ser i vinduet, kommer fra min mormor i nord. Min mor tenkte at kansje jeg kunne lage slike. Vi får se.Strykebordet Hyllene mine er kommet ned og det begynner å bli litt system der også. 
som er flytta opp og ned fra loftet, er på plass.
Skal bli greit å sitte her inne å pussle med forskjellige ting. Har mange ideer oppe i hode mitt nå! hehe.
 Jeg har tatt vare på 3 av freja sine påske egg boxer. De har jeg en plan med til neste påske. Kanskje noen får seg en overraskelse da. Mange mønstre har jeg som ligger løse, de skal inn i en perm og fem.
Masse strikke hefter er også kommet på rette plass. Det er alltid noen nye strikke hefter jeg ser....å vips er de i hylla.Hulla måtte jeg sette på høykant. Da sparte jeg mye plass!! Ruskeposen har vert ypperlig når jeg har brodert og strikket. De selger jeg for 250.- pr stk. Skal legge ut link her til de jeg har liggende. 




Pcen er også på plass. Det var veldig greit å flytte den ned. Jeg har en del bilder og mønstre inne på den. Er det noe jeg lurer på, kan jeg enten inn på YouTube eller Google.

Etter flere bokklubber og noen bøker jeg har fått av andre, er samlingen blitt temmelig stor. Men det er fortsatt plass til nye.






søndag 8. april 2012

Flytte sjau og påske kos.



Her er det alltså full flytte sjau.  
For noen år tilbake, hadde begge jentene våre soverom på loftet. (for å ikke glemme at det utenom soverom, også er 3 rote rom der oppe.) Da den eldste flyttet ut, endret vi hennes soverom om til loftstue kombi syrom, siden det var størst. Nede i denne etasjen hvor jeg befinner meg nå, så er det... stue, kjøkken, bad, toalett vårt soverom og vår sønns soverom. Vår sønns soverom er ikke noe stort i det hele tatt. Nå som han er tenåring og bruker både pc og tv til å spille på, blir rommet veldig lite. Nå har vår datter flyttet inn i loftstua og den er kombi soverom og loftstue. Minsten har flyttet fra under-etasjen og inn på det rommet som søstera hadde. Roma ble som kjent ikke bygget på en dag og det tar tid å flytte om på rommene også. Nå har jeg fått meg syrom. Det passet veldig godt. Da er det lettere tror jeg, å sette seg ned med symaskinen for å reparere klær osv. Skal legge ut bilde senere, så du kan se hvor bra det er blitt!!



Noen dager før påske, kom påske haren på besøk her. Det var ei jeg er tante til. Ho hadde med seg ett påske egg til meg. Jett om jeg ble både overrasjet og glad. Det er det første påske egget jeg kan huske at jeg har fått. .... 
Det gikk noen dager og jeg åpnet egget.... Der lå det en lapp oppi....det viste seg at VI hadde fått påske egget sammen...mannen og meg! Gjett om jeg var glad jeg ikke hadde tyv- starta på egget!!!

tirsdag 3. april 2012

5 mai 2012



Skal vår datter stå konfirmant. Jeg har brodert Løland bunad til henne. Gleder meg til å se henne i den på konfirmasjons dagen. Jeg har kjøpt den på bunadhuset i Stavanger. Skal jeg brodere flere, så blir det ikke aktuelt å kjøpe forkle-settet der. Det var en forferdelig dårlig teining og veldig mange feil med både farger og mønster.... Kjekt å brodere, men ergerlig med feil.....

Min første test av bunad brodering.


 Dette er Jelsa bunad. Min mor begynte å brodere denne bunaden, men så er ho litt lysten til av vi døttrene skal kunne det ho holder på med. Det er vel det som heter... å føre videre... Det var veldig spennede å prøve. Noe som resulterte i at jeg ville prøve meg på en hel bunad.

Bunad vest


Denne vesten sydde jeg til ei som jeg er fadder på. Det var like like lett å hjørnene fine, men det gikk deg også. Var litt spennede å prøve noe jeg ikke hadde prøvd før.