tirsdag 31. januar 2012

Siste dag av januar...

Ja, så er allerede Januar måned oppbrukt!  Helt utrolig hvor fort denne måneden har gått. Temperaturen ute holder seg for det meste under 0. Det er noe i kaldeste laget for min del. Hadde ikke gjort noe om vi hadde noen + grader i lufta ute. Samtidig som det er greit med litt kulde, slik at en vet at vi har hatt vinter.

I morgen skal ha data opplæring av ei på jobben. Ho lærer heldigvis fort, så dette skal nok gå bra. Prøver å ta det litt pø om pø. Greit å ikke lære allt på en gang. Da blir det bare forvirrende. 
God å ha god tid og flere dager tilgjengelige.


I dag hadde vi hjemmelgde vårruller til middag. Det var veldig godt. Litt styr i forkant, men det er det jo stort sett med allt en lager.

Nå får jeg ned å sette på en maskin med klær. Det er ikke blitt tomt i vaske kjelleren, før det fylles opp igjen!! Det er en god følelse når det er tomt, men den følelsen varer ikke lenge gitt!!!

lørdag 28. januar 2012

Ny mobil...



Lørdag morgen og greier. I dag er det 0.7 grader ute, vinden har løyet. Sjøen er nesten helt stille.

Jeg har en mobil, som bare tuller. Det hender at jeg ikke får tatt telefonen når den ringer. Blir bare masse rare lyder av det. Så henger den seg opp. Batteriet blir plutselig tomt. Den er over 2 år gammel og da er det lite reklamaskon på den. Venter noen viktige telefoner fremover, og da er det greit å ha en telefon som funker. Tenkte jeg skulle inn å bestille gjennom Netcom, men der er det så høye priser at det nesten ikke er løselig. Å betale 7000.- for en mobil, det gjør jeg bare ikke. Nå har jeg hatt tutch mobil og det hadde jeg lyst den nye også skulle være. Jeg gikk rett og slett inn på Ellos. De har mye rimeligere mobil telefoner. Fant en grei Sony Ericsson som jeg bestilte. Etter å ha hatt Nokia i mange år, skal det bli rart å gå over til Sony Erikson.

Vi har fremdeles noe snø og kulde her hvor vi bor. Veien opp til huset vårt er temmlig isete. Det er nå greit en får følelse av å ha vinter, men det hadde også vert greit og ha følelse av sommer også. Det fikk vi lite av i fjord. Jeg skal følle med aska og eika ved huset vårt, så får vi se hvordan sommeren blir. Fra gammelt av het det...

EIK
ASK









Eik før ask så blir det plask.
Ask før eik så blir det steik.
I fjor kom eika med blader, før aska .... å vi fikk en veldig våt sommer.

Nå må jeg snart en tur i butikken. Litt greit å få unna helgehandelen litt tidlig på dagen.
Ha en fin dag .

torsdag 26. januar 2012

Liten storm ... fremdeles!!

Ja, da har vi kommet hjem fra turen over fjorden. Ferjeturen var bare blåbær i denne vinden. Det var nesten litt mer spennende å se på fra stuevinduet. Jeg blir litt fasinert over hvordan naturen endrer seg på kort tid. I det ene øyeblikket kan fjorden være blikk stille, i neste minutt gpr den hvit på toppene.

Vi var en tur på Jula og kikket. Det er en kjekk butikk, men veldig "krøkkete" parkerings plass. Den kunne godt ha vert MYE større.

Jeg ble ikke så mye klokere av å ha vert hos Ortopediteknikken. Legen kunne ikke fortelle meg noe mer om verken jeg har oppå rista. Men de skulle lage fotsenger til føttene mine. Kan tro de skal sove godt da!! Legen søkte om å få dekket fotsengene. Den 16 februar skal jeg tilbake for å få skosengene tilpasset føttene mine. Skal bli spennende å prøve de. Kanskje er jeg tilbake på jobb i min stilling snart!!!

Fotsenger

Fotseng er en ortose formet som en innleggssåle, og har som formål å korrigere en feilstilling eller avlaste trykkpunkter under foten - eller en kombinasjon av dette. Fotsenger produseres etter et avtrykk i en skumboks. Avtrykket kan modelleres i gips eller en skanner før det støpes eller freses en såle i et skummetplastmateriale (ofte etylen-vinyl acetat(EVA), det samme materialet som brukes bl.a. som mellomsåle i sko).i

Når vi hadde vert hos Ortopediteknikken, så dro vi til min søster og hennes samboer, på kaffe besøk. Like koseligt å komme innom til de. Ho har tatt GBP og jeg er så heldig å få klærne som ho vokser fra. Det kan komme godt med, når jeg selv skal ta operasjonen nå i mars/april. Ho hadde kjøpt noe til meg, som jeg egentlig skulle få når jeg blir innlakt, men ho klarte ikke å vente. Det var en alovera krem som ho kjøpte i syden sist de var der. Den lukter bare helt NYDELIGT!  En nivea krem og en EOS. Jeg har laget en egen blogg om GBP operasjon. Den finner du øveste til høyre på denne bloggen. Når vi skulle hjem, så måtte vi ta over Stavanger igjen. Ferja mellom Lauvik og Oanes, har vert innstilt hele dagen. Når vi kom til Tau, hadde de satt opp skilt hvor det stod at ferja på Oanes var innstilt.

I morgen skal jeg tidlig opp og kose meg med te-lys og fyr i ovnen. Det setter minste gutten min pris på, når mor står opp sammen med han. Han er nok litt lik sin mor....tidlig opp. Han står opp klokka 06.00 Han liker god tid om morgenen. Der er han ikke lik meg. Jeg trenger ikke mer enn 15 minutt fra jeg står opp til jeg sitter i bilen, på vei til jobb.



MyCoolEspacio.com Comments: Good Night


Liten kuling.

Liten kuling og innstilte ferjer, passte meg dårligt i dag, du! Har time hos spesialist i Sandnes. Det er privat klinikk og den timen på 6oo kr. Må nok betales om jeg kommer eller ikke. Ikke begge ferjene her er innstilt enda, men den fra Oanes til Lauvik er det.

Den siste uken har jeg vert på jobb noen timer, men har slippet all gåingen og det har vert bra. Har tatt kontorarbeid, noe som er helt greit. I går hadde jeg ei på opplæring av pc. Det er veldig greit å lære noe en selv kan videre.

Tirsdag var ei jeg er tante til med meg og såg sønnen vår, spille håndball kamp. De vant denne kampen 21-6. Det var en glad gutt som ble med hjem. I går hadde han en lang trenings dag. Først styrketrening og så vanlig trening etterpå. I dag var han nok litt mer utslitt etter gårdagens trening. Hadde forstrekt en muskel, noe som ikke undrer meg i det hele tatt. Håndball er en tøff sport med mye strekking! Men flinke det er guttene!!! Mens han var på trening, så tok jeg turen opp til min svigerinde og bror. Det er alltid koseligt å besøke de.

Ønsker alle en fin dag videre, kanske jeg blogger litt senere i dag også.




fredag 20. januar 2012

Fredag og helg...

Så er det blitt fredag og det er helg igjen. Tida går utrolig fort. Januar er allerede over helvveis!

Jeg har heklet disse to gryte klutene ....vaffelhjerter i vaffelstrikk! Mønsteret på disse fant jeg på bloggen til Mailinn. Ho har laga mye annet fint også. Har laget firkantede grytekluter i vaffelmønster, men det var jo litt spesielt å lage de i vaffel-utseende! Gøyale var de iallefall!

Planen var at jeg skulle oppdatere denne bloggen i går kveld med bilder av hvor mye snø det var kommet. Det kom en god del mer, men ikke så alvårlig mye. Her er ett par bilder.

Jeg måtte jo ut å lage en snølykt, siden det var så kram snø. Den holdt en stund, helt til det ble for varmt inne i lykta...så krasja hele greia sammen. Men fint å se på...så lenge det varte! Kanskje er det kram snø i dag også, så kan det hende at jeg går ut og lager ei ny lykt.



torsdag 19. januar 2012

Torsdag og snø!!!


Her er kong vinter på besøk med snø. Lurer på hvor mye vi får denne gangen. Det er veldig lyst og fint med snø teppe!




Teppe for kalde knær!







På jobb har jeg pcen stående forran ei dør som ikke er i bruk lenger. Der kommer det kulderas/kald trekk fra på vinteren. For å slippe å fryse for mye på føttene, har jeg strikket dette teppe. Skal måle det senere i dag. Jeg har strikket det i perlestrikk med en rille kant rundt det og til slutt har jeg hekklet dobble staver som er vifte formet. Veldig fornøgd med resultatet. Senere vil jeg strikke ett slikt teppe til soffan. Da går det va 22 nøster av dette garnet. Veldig godt å varmt.
Garn:Alfa
Pinne:7

I formidag, var jeg på besøk hos svigermor. hekklet litt og drakk god kaffe. Ho fant frem noen julekaker til oss. Så mens jeg var der, kom det inn ei som trengde litt hjelp. Det var en liten som skulle på karnevall og trengde en hale på boksa si. Den tok jeg med meg. Boksa ble seende slik ut. Håper han blir bøgd med halen.

Nå må jeg ut å finne noe til middag. Tror det blir hjemmelagde fiske kaker. Det er veeeeldig godt!

Skal innom her litt siden å oppdatere snøen som laver ned nå! Ha en fortsatt fin torsdag.



fredag 13. januar 2012

Fredag 13 Januar...

I dag er det fredag 13, helt nederst kan du lese litt om hva Wikipedia skriver om denne dagen. Jeg er ikke så veldig overtroisk når det gjelder denne dagen.

I går kjøpte vi ny sovepose til vår yngste datter. Ho skal stå konfirmant borgerlig og skal på noe som heter Refugee Camp. Det kan du lese om her. Å ligge ute, på denne årstida, er nok ingen spøk. Ho fikk denne soveposen. Den var på tilbud her hvor vi bor. Så fikk vi kjøpte noen andre kler som de trengde.

På kveld kom det snø her. Det er ikke kommet så mye, så jeg tror ikke den blir liggende så lenge. Håper vi får litt mer snø enn dette. Jeg synes det er fint når det er helt hvitt ute.

Sønnen vår var å spillte håndball kamp på Orre. Den vant de, så det var en munter gutt som kom hjem.

I dag skal vi ha Vårruller til middag. Det gleder jeg meg til. Det smaker bare helt nydelig! Og slik ble de. Veeeldig gode!!





Fredag den 13. er når den 13. dagen i en måned faller på en fredag. Det vil alltid være minst én[1] og maksimalt tre fredag den 13. i hvert år. Dersom en måned begynner på en søndag, kommer den 13. til å være en fredag. I vesteuropeiske og særlig engelskspråklige land blir dagen knyttet til uhell, eller ulykker.
Det er få kilder som kan fortelle noe om hvor gammel denne oppfatningen er. I Norge er det ingenting som tyder på at dagen var regnet som uheldig før på 1800-tallet. Det finnes heller ikke kilder som kan fortelle hvordan denne oppfatningen startet, men i kristen tradisjon har fredagen lenge vært sett på som en uheldig dag fordi Jesus døde på en fredag. Langfredag har vært sett på som en spesielt uheldig dag. Tallet 13 har vært oppfattet som et uheldig tall i mange kulturer fordi det er et usymetrisk oddetall.
Folklorister regner oppfatningen om fredag den 13. til kategorien «hverdagsovertro», men det er neppe snakk om egentlig folketro, snarere konvensjoner og talemåter. Disse tradisjonene inneholder også gjerne sine egne opphavsforklaringer, ofte også ganske kuriøse. Av de forklaringene som er knyttet til fredag den 13. kan nevnes at kong Filip IV av Frankrike beordret arrestasjon av alle tempelridderne i landet fredag 13. oktober 1307. Dette er påstått å være opphavet til myten om fredag den 13. [2][3] En annen forklaring er at fenomenet henger sammen med at Judas Iskariot var den trettende ved bordet under Jesu siste påskemåltid.
I enkelte land, som Spania og Hellas, er det tirsdag (og ikke fredag) den 13. som knyttes til ulykke.

onsdag 11. januar 2012

90 % sykemeldt

I dag har jeg vert på jobb noen timer. Jeg har sittet med dataen og laget noen skjema. Skal bort i morgen ettermidag og jobbe litt til. Litt greit å gå på ettermidagen, da er det ingen som "maser". Får en ikke gjort noe da, er det ingen å skylde på..... ulempe det også! :0)

Etter jobb, kjørte jeg innom Helgø matvare butikk. Der fikk jeg tak i dette hefte. Det var mye pent i det! Flere fine sokker...blant annet!


Da jeg kom hjem, kom postmannen med pakken fra TO DAMER med garnet jeg tok meg ut for de 300.- som jeg var så heldig å vinne. Det skal nok bli noe pent av det! Gleder meg til å strikke med så frisk farge. 
Disse to gryteklutene, fikk jeg heklet ferdig før jeg gikk pNå jobb i dag. Men er ikke heeelt fornøyd. Luere på om jeg skal flytte hempa på det ander hjørnet, slik at stripene går samme veien. Blir kanskje LITT penere da.

I dag er det ett grått vær her hos oss. Det er haggel så store som klinkekuler erter. Regner ei stund og sol ei anna stund. Jeg for min del, er glad jeg har ovn. Liker godt å fyre opp i den. Når mannen kommer opp fra garasjen, så er det greit det er litt lunk i huset.

Nå skal jeg snart på håndball trening med min sønn. Ønsker alle en fin fin onsdag kveld.



tirsdag 10. januar 2012

Pakke i posten...

I dag fikk jeg garnet i posten fra Projo votteklubb. Skal bli kjekt å strikke desembervotten fra de. Men for meg, blir det ikke akkurat desembervotter.
 Så har jeg vert så heldig å få tak i vottekalenderen fra Hof Husflidlag. Den kan du også bestille hvis du går inn på denne linken. Votte kalender 2012
 Jeg har heklet ferdig disse to Zalo flaske skjulerene. De ble nok så tøffe synest jeg. Skal strikke grytekluter i samme fargene. Da blir det mer som ett sett. Det er mange dine farger å blande sammen.

Har laget blogg om livsstilsendring med GBP

I dag skal vi ha Bacalao til middag. Det ser alle far og mor frem til. Lenge siden vi hadde det sist. Veldig enkelt å lage. Det er nok en enkel variant jeg lager. Kutter opp fisken, potetene og løken i biter. Legger dette lagvis oppi ei gryte. Vann og tomatpurre blandes kryddres med litt pepper og helles oppå og lar det hele koke i en times tid.

Jag har laget enda en blogg. Der skriver jeg BARE om min vei til ett lettere liv. Jeg har søkt om slankeoperasjon og skal ta det nå i mars om allt går etter planen. Du kan lese mer om det på linken til høyre på sia.

Da pusi skulle inn i dag, var ho dryppende våt, stakkars. Tenkte det var på tide å fyre i ovnen. Det er så godt å sitte inne i varmen når det regner kattunger ute. Er glad vi har tette hus og ikke MÅ jobbe ute i dag. Huffa meg...da er det godt å ha varmeteppe, god stor og god te i koppen!!

Nå får jeg snart garnet i posten som jeg var så heldig å vinne hos TO DAMER Å jeg som skjelden vinner, da var jo dette stort for meg! Det garnet vil jeg strikke en topp til meg selv av. Garnet jeg har bestilt heter Hverdags og er 60% alpakka og 40% ull. Skal ta bildet av det, når jeg får det.

Nå vil jeg ønske alle en fin tirsdag.



mandag 9. januar 2012

Våknet til vinter!!



Mandag allerede...hvor ble den helga av?? Den kom fort og forsvant fortere. Kjenner jeg uka rett, så forsvinner vel den like fort den også.

I dag våknet jeg opp til ett lyst og fint teppe ute. Det var kommet ny snø. Men det varte ikke lenge. Nå bare noen få timer etterpå, er den BORTE. Det har ikke vært for mye snø denne vinteren...men vinteren er ikke over...enda. Det gjør ikke noe at det er kaldt og surt ute, så lenge vi har masse ved inne. Har fått god fyr i ovnen, rett og slett...varmt og godt inne nå!

Jeg har funne frem en UFO (u-ferdig objekt) Det er en projo vott jeg fikk for noen år siden. Må ha noe å strikke på, når jeg ser tv. Jeg broderer også på bunaden til min datter. Er glad jeg har interesse for håndarbeid, spesielt nå når jeg er sykemeldt!

I går fikk jeg rydda litt i det ene skapet på kjøkkenet. Fikk kasta masse tull. Vi sammler på ALLT for mye.... men når jeg ser på TV...syke samlere, så er det ikke mye vi samler på ...egentlig.

Ønsker deg en fin mandag.




Projo vott 2009




har jeg meldt meg inn igjen i. Da får en tilsent pakke med garn og oppskrifter 4 anger i året. Var medlem der for noen år siden og meldt meg inn der igjen nå. Skal bli spennende å se hvordan de første vottene for 2012, ser ut. 
Projo vott 2009
Navn: Sylvia
Designer: Randi K


Slik ser garn-pakkene ut. Det er veldig greie forklaringer for å ikke glemme hvor kjekt det er å få slike pakker i posten!!

Projo 2009 vott.
Denne votten heter:
The First Lady
Designer: Randi K


lørdag 7. januar 2012

Lørdag og håndball kamp



Så e det jo godt å stå opp tidlig også da, får litt mer utav dagne med det. I dag er det vår kjøredag på håndballen til sønnen vår. Turen går til Loen på Nærbø. Gleder meg til å se guttene spille. De er blitt veldig gode. Det blir en spennende kamp. Greit å stå tidlig opp å få noe gjort før vi drar.

I går hadde vi stekte komler til middag. Det er veldig godt. Kjøpte en pakke med klippfisk her en dag. Det skal jeg lage bacalao av en da. Veldig enkel middag å lage.

Vår nest eldste datter hadde vert på besøk hos ei venninde i går, da vi hentet henne. Det var ei glad jente. Ho skulle få begynne å ri hesten til venninna to dager i uka. Ryggen til venninna var ikke så god, så da var det greit at vår datter kunne hjelpe henne.

Nei, nå får jeg prøve å få noe gjort her, før de andre står opp.